Brašno

OD SPELTE

Zdravo radoznalče!

Ja sam profesor Daus i drago mi je što si skenirao QR kod, jer to znači da si ljubitelj zdrave hrane. Želim da ti ispričam kako proizvodimo jedan veoma zdrav proizvod na koji smo ponosni – brašno od spelte.

Da li znaš da su Vinčanci još 5.000 godine pre nove ere, kod nas na obali Dunava, jeli speltu? Njena najveća prednost je što je na bazi proteina, dok je na primer obična pšenica na bazi ugljenih hidrata. Ova hranljiva vrsta žitarice je pogodna za decu i sportiste jer ima pozitivan gluten koji se lako apsorbuje u organizmu. Pogodna je i za dijabetičare pošto ima nizak glikemijski indeks koji doprinosi održavanju normalnog nivoa šećera u krvi. Na farmi, proces pravljenja ovog brašna započinje tako što se spelta oljušti, a potom ide na mlevenje u naš kameni mlin. Brašno od spelte se melje po porudžbini kako bi uvek bilo sveže prilikom pravljenja hleba, tortilja i kolača.

Nadam se da si uživao u čitanju ovih informacije koje su imale za cilj da približe pozitivna dejstva spelte na tvoj organizam i kako proizvodimo brašno od ove dragocene žitarice. Ako imaš još pitanja, uvek sam tu da ti dam sve odgovore.

Piši mi na pitanja@profesordaus.com.

Do sledećeg skeniranja QR koda ili tvog email-a.